sunnuntai 17. syyskuuta 2017

Ulkona betonitöiden ja kukkasten parissa

 Siirtelin vähän jo kesän kukkasia pois...tuo koko kesän pihalla kukkineen tulilatvan toin jo sisälle, ennenkun hallaiskee, mutta murattia en sitten vielä raaskinut ottaa pois. Tuo purnukka on tuhkakuppi, jonka sisällä on hernekeittopurkki...helppo siis tyhjentää tuhkis. Kannessa on reikä, että ei tarvi edes kantta ottaa pois,kun tiputtaa tumpin purkkiin....kunhanei ylitäytä purkkia.Sammakonhan voislaittaa reiän päälle, jos haluaa.
 Tässä mun yksi suosikkijuttu, jonka tänä syksynä tein...iso raparperilehti jonka pistin 3:n kiven päälle. Tuohon reunaan vois laittaa vielä jotain pientä.
 Betoninen kukkapurkki....meinasin eka tästä tuhkakuppia, mutta laitoinkin kivia reunaan niin päätin, että tää on kukkapurkki.
 Ensimmäisenä betonivuonna tehty pyyhekippo, josta keväällä tippu pohja pois, mutta tein tälle uuden pohjan vaan. :D
 Tässä toinen kuva jo aikasemmin kuvaamastani isosta rapartperinlehdestä....eri kuvakulmasta vaan.
 Tässä mun olikohan sit viime vuonna tekemäni betonityöt...edelleen tykkään näistä tosi paljon. Katselin vaan tänään,että kyllähän tuolle kannollemahtuis toinenkin nalle, ettei tuo nalle ihan hirmu yksinäinen olis....pitänee kokeilla tässä joku päivä.
Näihin pitsiliinapurkkeihin siis laitoin jo uudet, syksyiset kukat. Okkei, tuolla takana on vielä tulilatvaa, joka kasvoi kesänaikana ulkona hurjasti, mutta ei sentään uudelleen kukkimaan alkanut, ei vielä ainakaan. Jossain vaiheessa pitäävielä noi vihreät tulilatvat ottaa tuolta pois, ja pistää sinne jotain muuta kenties...mutta jätin nyt vielä ne ulos. Tomaatit revin pois pukeista...ne kukkii  vasta...eli eipä ehtinyt tulla satoa yhtään. :( No, jos muistais vielä ennen kun menee miinukselle lämpötila, niin ottaa tuon laatikon sisälle...pitäähän sitäviimeseen asti toivoa, että jos sais edes yhden pienen tomaatin. Kaikki oli tänä kesänä/syksynä niin myöhässä. Nyt alkaa amppelimansikka tekeen satoa, mut hiukan liian myöhään....senkin siirsin jo seinälaatikosta pois ja pistin seinälle kanervan. Paljon on betonitöitä vielä ulkona, että tarvis ne vähintään sisälle siirtää...ja uusiakin toki edelleen teen...viimenen säkki aukaistu. Saas nähdä tuleeko vielä haettua s30:tä lisää vai ei...kukkasia tarvis saada vielä tehtyä. Onneks pieniä muottitöitä voi tehdä kellarissakin...jos sinne vaan mahtuu....betonitöiden keskelle. Niitä betonitöitä kun hiukan ON.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti