perjantai 6. huhtikuuta 2018

Käsintehtyä saippuaa

 Tämä on Saippuaa ruokakaupan öljyistä-reseptilla Saara Kuhan saippuakirjasta. Tuoksuksi laitoin Hattaraa, joka hiukan tummentaa saippuaa. Ei paljon, mut vähän tummeni itsellä. Aikas kiva tuoksu. Piti mukamas värjätä tummanruskeaksi, mutta ei ainakaan vielä ole värjännyt. Tehty 26.3.2018
 Tälläsiä aidolla sienillä tehtyjä saippuoita näin tehtävän jollain videolla,niin piti kokeilla, etenkin kun sattumalta moinen sieni tuli wishissä vastaan. :D En oo itse nähnyt moisia aikasemmin. Tein hymynaama muottiin nämä. Ja siis nämä tehty kirkkaalla valmismassalla....keltaisessa sitruunan tuoksua, oranssit on appelsiiniä ja vihreät omenaa. :D Tein nämä 27.03.2018 En oo muistanut viedä vielä saunaan näitä, eikä tytärkään oo kaiketi vielätestannut, kun hän vei yhden tälläsen. Ihanaa, kun kelpaa lapsille ja heidän kumppaneilleen.
 Nyt tylee vähän hassussa järjestyksessä kuvat...koska tässä on valmis saippua...tai ei vielä valmis, mutta kupsymässä oleva, ihana suklaatryffeli saippua...ehdottomasti mun suosikkeja. <3 Taivaallinen tuoksu ja tykkään väristäkin...massa värjää....
 Tässä samainen suklaatryffeli saippua heti leikkaamisen jälkeen. Aikas kivoja tässäkin. Saippuakirjan perussaippuan ohjeella tehty. Tein 2x annoksen, mutta sitä jäi yli yksittäisiinkin muotteihin.
 Tässä halko kokonaisena...ihana toi ruusukuvio....ehdottomasti pitää kokeilla tällä halolla matalia saippuoita ja leikata niin, että ruusut jää pitkälle sivulle.  Ja en näköjään muistanut ladata niitä yksittäiskuvia....ehkä ihan hyvä niin...olivat aika rumia. Mut niitä tuli neljään muottiin. Ihan reiluun kukkamuottiin. Tuli vaan oikeesti rumia, kun massa ehti jäsähtää senverran. Ois kantsinut jäähytellä öljyjä ennen lipeäveden lisäämistä.
 Tälläsessä mä säilytän lipeällä tehtyjä saippuoitani. Laatikossa lukee perusmassan nimi, tuoksut yms ja valmistuspäivä. Pidän laatikoita auki, jotta ovat ilmavasti ja taustalevy poistettu lipastosta....ja on pöydän alla, joten eteen tulee vielä pitsiverhot, jotka toimittaa pöytäliinan virkaa. Koreissa on tuoksuöljyjä, kasvien osia, savia, mansikansiemeniä yms saippuaan laitettavaaja viimesessä värejä. Ei oo korit täynnä, mut laitoin tuonne, kun oli niin kivoja.
Tässä sitten mun uusimmat saippuat....tuoksu PITI OLLA Bioharmonyt eteerinen öljy, mutta kuulin saippuaryhmässä, että eteerisissä öljyissä on AINA myös latinankielinen nimi...näissä ei ollut. Joku sanoi, että olis synteettistä öljyä. No, ei se mua haittaa, ne monesti pysyy paremmin, mutta joitain se voi haitata, jos noin on. Mut koska en tiennyt, kumpaa tuoksu oikeasti on, niin varuiksi jäähdytin rasvoja....kun en edes tiennyt, kuinka tuoksu saippuassa käyttäytyy. Saippua oli leikatessa 25h ikäistä ja todella tahmeaa vielä. Tein Halpaa Saippuaa ohjeella ja tosiaan eucalyptys tuoksulla ja lisäsin akvamariimi micaa sekaan. Sekoitin siis tuoksun koko massaan, sit erotin osan sivuun, jonne lisäsin värin ja sekoitin sen tasaisesti, jonka jälkeen kaadoin massan takaisin alkupeäiseen kulhoon. Sit vain pari pyöräytystä ja kaadoin halkoon. En leimaa näitä hetkeen,koska ovat todella tahmeita...joskus sitten. Mut ihan hauskojahan näistä tuli, vai mitä? Vielä kun saa vähän siistittyä noita, kun leikkasin tosiaan tosi tahmasena tuon. Hyvin ois leikkaaminen odottaa huomiseen.

2 kommenttia:

  1. On niin herkullisen näköisiä saippuat, ja kauniita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuija ja kiva, kun jätät kommentteja. <3 Tois suklaatryffeli saippua on kyl ihanan herkullisen tuoksuinen. :)

      Poista