keskiviikko 11. lokakuuta 2017

Soodataikina sydämiä

 Tänään kokeilin vihdoin ekaa kertaa soodataikina sydämiä. Kauan olen sydämien tekoa miettinyt ja tänään sain sen vihdoin tehtyä...pakko olla tyytyväinen. Ja mullahan siis EI OLLUT pitkulan mallista sydäntä, vaan oon puristanut tämän varovaisesti pitkulaieksi sellasesta pyöreämmästä sydänmuotista. Ei ehkä ihan symmetrinen, mutta minun näköinen. :)
 Tässä pitsisestä Ida-sydämestä lähikuva...kelpaa mulle. En tiedä kuinka nämä oikeesti kestää, kun on tosiaan ihan ensimmäinen kokeilu.
Ida-sydämen nimi tulee tästä liinasta jonka olen saanut joskus aikoinaan omalta Mummiltani...jonka nimi oli Ida. :D Ei ole Mummini tekemä, ei hän enää siihen aikaan virkannut liinoja...enkä tiedä onko koskaan virkannut. Mut joo...kiva oli kokeilla näitä sydämiä...ja tällä liinalla  tehdä kuviot. <3
RUOKASOODA TAIKINA:
1dl Maissitärkkelystä
2dl Ruokasoodaa
1,25dl vettä
Matalalla lämmöllä keitetään kokoajan sekoittaen puuroksi. Ei liian paksuksi, koska sitten murenee tehdessä. Sit kylmään jäähtymään, kostea liina kipon päällä. Kaulitaan n.puolen sentin paksuseksi ja annetaan kuivua huoneenlämmössä. Kuivumista voi myös nopeuttaa paistamalla 75 asteisessa uunissa tunnin ja kääntäen puolessa välissä. Itsellä tuli hiukan paksumpia, niin annoin olla uunissa tunti+tunti. Yks katkes kärjestä kun puolessa välissä käänsin sydämiä, mutta kastelin sitä ja työnsin paikoilleen ja sehän jäi kiinni...ainankin hetkeksi....on kiinni yhä. Jos olisin tuon tiennyt, niin olisin asetellut sen paremmin, mutta en todellakaan arvannut, että voi jäädä vielä kiinni. Kiva yllätys...ja kaikkee oppii. :D Täältä löysin itse ohjeen: http://taikinainen.blogspot.fi/2013/12/joulukoristeita-soodasta.html  Siellä aika kivoja kuviakin...kannattaa katsoa, jos alkaa kokeilemaan. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti