maanantai 12. helmikuuta 2018

Saippuoita

 Tein siruunasaippuoita saippuamassasta, Jotenkin hassua, että musta tuntuu, että aikasemin käytämäni Lemmenloitsu tuoksuöljy tuoksui melkein enemmän sitruunalle, kun tämä siruuna. Tosin vaikutelmaa saattaa hämää se, että koko keittiö tuoksuu candycane saippuoille, joita myös tein.
 TÄSSÄ NE NYT ON, ENSIMMÄISET LIPEÄLLÄ TEHDYT SAIPPUANI. <3 Lipeämörö murrettu...ei siinä mennytkään kuin vuoden päivät. Saippuaa muotteihin kaataessa jo nauroin itselleni, että tätäkö oon oikeasti yli vuoden jännittänyt. :D Ei ollut vaikeaa....mut toki lipeän kanssa pitää olla tarkkana, kyse kuitenkin syövyttävästä aineesta, joka saa aikaan pahaa jälkeä, JOS...mut olemalla huolellinen, niin ei hätää...aivan kuten saippuakirjan kirjoittaja kirjassaan sanoi, lipeää voi verrata kiehuvaan veteen....sekin polttaa ja saa pahaa jälkeä aikaan, jos ei ole varovainen. Itse saippuan tekohan oli kuin leipomista/ruoanvalmistusta. :D Tein kastilian saippuaa...eli jouluun täs odotellaan ennenku pääsen saippuaa tetaamaan...en viitsi turhia alkaa hötkyilemään...ehtiihän sitä sit myöhemmin kokeilla. Tämä historiallinen päivä oli 2.1.2018, kun tein ekan saippuamassan lipeästä. Edelleen on ainokainen kokeilu, mutta meinaan tehdä kyllä lisää ja eri ohjeillakin, niin etäpääsen kokeilemaan tuoksuöljyjä ja värejä. :D Mut olen ylpeä, kun sain saippuat onnistumaan noin hyvin. Annoin olla muotissa 2 päivää ennenku otin hanskat kädessä pois....ihan vaan jotta kuviot onnistuis. Ennen irrottamista annoin saippuoiden olla vielä ulkona pakkasessa jonkun aikaa. Jotku sanovat, että pakastimeen hetkeksi, mutta hyödynsin ulkona olevan pakkasen.
Candycane saippuoita...saippuamassasta. Ensimmäisiä kaksivärisiä värikokeiluja..tykkään tuosta alhaalla vasemmalla olevasta kukkasaippuasta todella paljon. Tuoksu niin vahva näissä, että luulen, että ainakin nuo suorat palasaippuat sulatan uudelleen ja lisään saippuamassaa....vaikka toki uudelleen sulatus jo vie tuoksua. Mut on turhan voimakas tuoksu, vaikka tykkäänkin ko.tuoksusta. Vielä en ole päättänyt miten uudelleen sulatuksen toteutan. Sain tänään pari kiinamuottia, mutta en vielä niitä,joita odotan eniten...et siinä puoleen en ole pitänyt kiirettä uudelleen sulattamisen kanssa. :D Mut kyllä mä silti enemmän odotan oikeesaan sen lipeäsaippuan tekoa enemmän. :D Mut joo...näitä on kyl kiva tehdä. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti