tiistai 29. toukokuuta 2018

Voikukista saippuaa

 Tulipas taas ihan tyhmässä järjestksessä kuvat,mut ei auta, näillä mennään, ettäpääsen nukkumaankin. Tässä on kuivurilla kuivatua voikukkia, mutta oli virhe laittaa ne lasipurkkiin...eli ehdottomasti paperipussiin olis pitänyt laittaa....jouduin kippaamaan vielä tarjottimelle, kun tuntu, et jostain tuli kosteutta, vaikka kuivasin nämä kyllä kuivaksi.
 Ulkona kuivuriin keräämässä voikukkia...tässä hiukan isompi satsi, kuin ensimmäinen, jolloin laitoin hiukan harvempaan kukat...mut molemmat satsit on jo haudutettu oliiviöljyyn.
 Tälläsen halon tein tänään. Saippuaa ruokakaupan öljyistä ja ohjeen oliiviöljy oli sitä oliiviöljyä, johon olin uuttanut ensin voikukkaa ja sit siivilöinyt sen pois.
 Tässä uutos kerroskattilassa liedellä....hautu 2:lla 2h, kannen alla.
 Tässä uusin tekeleeni...nyt iltasella....alko kuumenemaan ja geeliytymään aikas nopsaa, mut eiköhän siitä hyvä tuu. :D Toivon! Eiköhän siinä oo jo lämpötila lähtenyt laskusuuntaan.
 Tälläsiä oli ne kuivatut voikukat...ei enää niin kauniita, kuin vasta kerättyinä....meni osi suppuun...ja kuivaksi. Oli helppo repiä kannat pois ennen uuttamista. Eikai ne siellä seassa ois haitanneet, mutta halusin ne pois, et josko tulis mahdollisimman keltaista saippuaa. :)
Tässä päivällä tehdyt saippuat, jotka illalla leikkasin jo. Päällä on voikukkaa ja ystävältä kun sain kerran ruusuja, niin sen kuivuneet lehdet säästin ja laitoin nyt saippuaan. Tuli kauniin keltaisia saippuoita, VAIKKA ohjeessa muitakin rasvoja ja öljyjä, kuin oliiviöljy, eli olis voinut olla paljon keltasempikin. Siitä illalla tehdystä uudesta satsista tuli paljon keltaisempi, vaikkei sitä huomannut siitä geelivaiheessa olevasta halosta...mutta massasta huomasin, jonka kaadoin muottiin. Mut siinä päätin laittaa kaikki loput oliiviöljyt ja loput mitä 750g:sta puuttuu, niin kookosrasvaa sitten. Ei tarvinnut kookosrasvaa kuin 190g. Eli tässä kuvan saippuoissa on oliiviöljyä 225g, kun seuraavassa on 560g....mut kauniita on molemmat keltaiset värit. :) Pitää sit miettiä, mitä leimais näihin..varmaan joku teksti taas.. Oliskohan se sitrus voikukka, vai mitähän se olis??? Josko jään sitä vielä miettimään ja painun nukkumaan. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti