lauantai 30. kesäkuuta 2018

Kesän Handmade saippuaa

 Uutin ihan ensimmäisenä kuivatut keltaisen ja åunaisen vadelman lehde oliiviöljyyn. Laitoinliki 2 kuivurillista lehtiä, tai yhtä ritilää alle, koska siinä yhdessä oli valkoapilaa. Kerroskattilaan vaan kaikki kuivatut lehdet ja litra oliiviöljyä päälle. Tuosta pullon pohjallisesta näkyy toi aikas makee vihreäväri...normaalisti tuo Lidl:nhalppis oliiviöljy on keltaista. Ja sit vieressä uutetut vadelmanlehdet, jotka siivilöin pois.
Perussaippuan ohjeella Kuhan kirjasta tein tämän satsin mutta tein 1,5x annoksen että sain halon kauniisti täyteen...halkojakin on on eri kokoisia. :D Pohjalle muottiin tuli kultamicaa, joka on saippuassa noiden kukkasten päällä, ilmettä antamassa....ja ohjeen oliivirasva oli siis tuota aikasemmin kuuma uuttamalla tehty rasvani ja tulipas muuten aikas hienon vihreää...et saapas nähd,miten väri muuttuu kyypsyessään. Nyt sitä väriä ei kauheesti näy, mut eilen sauvasekoittimella surautellesa oli pakko ihailla sitä makeen vihreääväriä. Tuoksuna tässä on eucalyptyksen eteeristä öljyä, jota laitoin 30g.  Normaalisti olisin laittanut 750g:n 15ml,,,,mut nyt mentiin grammoina...eli 30g.viimeks oli eucalyptys turhan mieto, niin nyt halusin laittaa hiukan enemmän,..mä tykkään eucalyptys tuoksusta.
Vaikka lapuissa lukee perussaippuan ohjeella, niin nämä on tehty Hyvän perussaippuan ohjeella...ovat siis eri ohjeita. Molemmat saippuaerät kuitenkin Kuhan kirjasta. Tässä on myöskin sitä 22 uutettua vadelmanlehti oliiviöljyä ja lisäksi reilu 3rkl kuivattua valkoapilaa. Lopuksi jaoin tämän 500g rasvoilla tehdyn saippuan ja laitoin molempiin osiin 10ml tuoksuöljyä, joka toisessa oli 7g ja toisessa 8g. Hyvin meni muotteihin saippuat...otin summanmutikassa vaan varuiks yhdet pienet muotit, et jos sattuu, ettei siitä kivimuottiin ja molemmilla puolikkailla tuli just passelisti 3 kiveä ja 1 ylimääräinen. :D Aika hyvin.Mut laitoin siis tuplasti enemmän tuoksua ku normaalisti...toisaalta, eteerisiä öljyjähän saakin laittaa. Normaalisti laitan 500g tuon yhden 10ml. Mut ihan hyvältä vaikuttaa näin.  Mää oliin tehnyt sekoituksen,mutta esikoista kiinnosti, millanen tulee pelkästä teepuusta ja mua kiehto toi rosmariini, joten päätin, et kokeillaas nyt sit kunnon vahvuuksilla. Luin, että maksimi eteerisillä on 3-5% . Eli 250g:ssa se ois ollut 12,5h, kun noi 10ml oli 7 ja 8g..eli ei edes maksimia. Mua pari varoitti, et tulee liian vahvat tuoksut, mut ei vaikuta vielä ainakaan siltä. Normaalisti se 10ml/500g on ihan ok, mieto tuoksu, mut nyt halusin vähän vahvemmat, ettei tarvis arvuutella, mille tuoksuu. En muuten oo kauheesti tuoksutellut, mut hyvin pystyin eilen olemaan pienessä huoneeessa, jossa ovi kiinni ja kaikki nämä nyt kuvatut saippuat oli siellä.:D Eli ei ihan hirvee tuoksu....minäkin kuitenkin migreenipotilas, mut tykkään oikeesti eucalyptystuoksuista...rosmariinissakin oli kiva mynthon-mainen tuoksu. Tykkäsin. Saas nähdä, mitä tykkään, kun alan kunnolla nuuhkimaan näitäkin. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti