perjantai 30. marraskuuta 2018

Rästi saippuat

 Silkkiä ja madagascarin tuoksua näissä saippuoissa. Kypsyessään tummenee...osa on jo tummunut, kun nyt laittelen taas vaan näitä rästikuvia, jotka on jäänyt laittamatta.
 Piparintuoksu ja tämä jäsähti aikas hyvin.
 Silkkiperhosenkoteloita ja magagascar tuoksua..tämä tummu ihan tumman ruskeaksi
 Vanhanajan kahvisaippua. Nimi tulee siitä että tein nämä saippuat vanhentuneista rasvoista ja kahvista. Ensimmäin aloitus meni mänkään, kun kahvi oli lämmintä ja lipeän kaatamisen jälkeen koko keitos kuohu tiskialtaan pohjalle...mut onneks oli siellä, niin selvittiin säikähdyksellä. Nämä onnistu sit jo pienen oppitunnin jälkeen ihan hyvin. Muistanpa jatkossa jähdyttää nesteet kunnolla, ennenku laitan lipeän. Yleensähän kyllä käytänkin ihan vaan kylmää vettä.
 Hetkonen...tämähän onkin se aiemmin kuvattu saippua, jossa silkkiperhosen koteloita ja madagascar tuoksuöljyä. Seassa metallinpunaista micaa. Anteeksi, kun päivitykset on nyt tälläsiä puolinaisia, mutta näettepä saippuoiden kuvia...ja ainahan voi kysellä lisää. ;)
 Tämänkin kuva oli tuolla ylempänä...tässä näkee, kuinka saippuat alkaneet tummumaan...osa enemmän ja osa vähemmän. Sitä en tiedä, miksi erot on niin isot.
 Piparkakkumaustetta ja maustepippuria näissä...ihan ne tuoksu piparille. :D
 Okkei, näiden teosta ei oo kauaa, niin pystyn näistä kirjoittamaankin ilman isompia pohdintoja. Tässä on suolasaippuaa, jossa on himalajan ruususuolaa puoli kiloa/500g rasvoja, 1rkl vaaleanpunaista savea ja tuoksuna mun lempparia, Lemmenloitsua. Saippua onnistui todella hyvin ja oli helposti muottiin kaadettavaa, toisin kun tuo alempi kuva, josta pian kerron. Mut näyttävät tosi kauniille ja sileelle nämä. <3 Tykkään.
Nämä on tehty ihan samalla ohjeella, kun edellisetkin saippuat, MUTTA tuoksuna oli Vanilja&Babassu, joka jäsähti aikas lahjakkaasti ja jouduin käsin kaivelemaan massan kannusta muotteihin. Sain ne toki sinne, muttä eihän nää kauniita ole, ellei tykkää tosi rouheesta, mut käytössä varmaan ihan hyviä. Kyllähän nämä nyt jo naurattaa, mutta ei naurattanut silloin, kun otin nämä muotista pois. Tuon edellisen kuvan sileän suolasaippuan tein näiden jälkeen, joten voitte uskoa, että oli ihan erilaiset fiilikset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti