tiistai 7. tammikuuta 2020
Laardi suolasaippuaa
Siellä ne nyt on, vuoden ekat saippuat...päätin kokeilla laardista suolasaippuaa, mut johan oli melkoista säätöä ennenku päästiin tähän asti. :D Säätöä, vaikkei laskis sitä aikasemmin tehtyä kinkunrasvan puhtaaksi keitteleistä. Mun PITI tehdä kahdella eri ohjeella...sillä, millä olin tehnyt laardisaippuaa viime vuonna ja sitten uudella, jolla kuulin saippuaryhässä yhden tehneen laardisaippuaa....mutta vähän laskien laardin määrää, kun halusin 5% risiiniöjyä saippuaan....ja sit tietty sitä suolaa. Olisin tykännyt hienosta suolasta ja 800-1000g/satsi. No,ei ollut suolaa, kun 800g paketti ja sekin karkeaa suolaa. Päätin sitten, että käytän sen puoliksi. Sit aloin katsomaan öljyjä....ei yhtään oliiviöljyä, joten TAAS muutos suunnitelmaan.....teen koko Laardin pois ja pistän sitä 75% ja 20% kookosrasvaa ja se 5% risiiniöljyä....sekaan se 800g suolaa. Laardia oli 485g. Massan sekaan laitoin myös piparminttujauhetta 1rkl ja piparminttu eteeristä öljyä 20g. Senkin kanssa meinas käydä moka.....mittasin eka bergamottia ja ihmettelin sen tuoksua, kunnes hokasin virheen. Onneksi sain kaadettua eteerisen öljyn takas pulloon(melkein, mitkä ei menny puntarille tai pöydälle) ja sain haluamaani piparminttu tuoskua. Normaalisti 500g rasvoilla ja purkillisella suolaa tulee noi 2x6 kivisaippuaa, mut nyt sain 3 ylimääräistä saippuaa....onneks olin varautunut siihen. Nyt sit vaan jännitetään, minkälaista saippuaa tuo lopulta on. :) Mut hei...mapissa ainakin näyttää kivemmalle, kun näin vuoden alkuun tulikin vain 1 satsi saippuaa. Hih! Pitihän toi puhdistettu kinkun rasva ehdottomasti tehdä saippuoiksi vaikken oikeesti tarvis lisää saippuaa. Avokado saippuaakin kyl haluaisin tehdä sillai suht pian, kun oon acokadoöljyä jo ostanut....mut koitan sinnitellä, etten ihan vielä tekis, kun noita saippuoita oikeesti on aika paljon. Saippuoosi on vaan merkillinen vitsaus, kun ei silloin kuule järjen ääntä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti