perjantai 15. tammikuuta 2021

Laardia ja muuta mukavaa

Tässä minun laarditar saippuani. 800g rasvoista oli laardin osuus 250g. Lisäksi kookosrasvaa, oliiviöljyä, rapsiöljyä sekä risiiniöljyä. Kaurahiutaleita laitoin tähän satsiin 4rkl ja hunajaa 33g. Uskoisin, että esikoinen ja minä tykätään tästä saippuasta, koska olemme aina tykänneet kaura-hunajasta.
Tähän saippuaan löysin ohjeen facen saippua ryhmästä. Kaikki lipeälaskurin viitteet paukku ja lujaa, mutta pitihän aitä testata. Itse vain vaihdoin ohjeessa olleen palmuöljyn laardiksi ja laskin lipeän uusiksi. Pitäis vaahdota hienosti, mutta sen näkee sit myöhemmin.
Tämä myöskin laardisaippuaa. 800g rasvoista 300g laardia. Muut rasvat kookos, oliivi- ja risiiniöljy. Tuoksuina sitrustuoksuja mm.sitruunaruoho, appelsiini, litsea ja sitruuna. Väritin ensin muotin öliiviöljyyn sekoitetuilla mica-väreillä ja sitten massa päällä. Hyvin jäi väri kukkasiin.

Kun kinkulla on joulun aikaan täytetty itsemme ja rasvoista tehry saippuaa, niin päätin, että teen linnuillekkin vähän ruokaa. Kovana rasvana tälläseen kookosrasvaa tai munkinpaistorasvaa ja lisäksi pehmeänä rasvana papsiöljyä. Kovia laittanut 4:n sydämeen 60g ja rapsia 20g. Lisksi1,5dl ulkolinnun siemeniä ja puol desiä orapihlajan marjoja pilkottuna. Mukiin mebi yksinään samanlainen satsi, kun noihin sydämiin. Hyvin on tämä maistunut linnuille, lun olen aikasemminkin tänä vuonna näitä tehnyt.
Tein sit yhden satsin vielä sydämiä valmiiksi jääkaappiin. Tein sydämeen kolon ja siihen pujotin narun, josta pistin sydämet roikkumaan. Kannattaa reikä tehdä suht alas, ettei repeydy.
Tässä mun soleseife saippuoita, joihin vissiin tuli pljon saippuatuhkaa, koska jäivät tahmeiksi ja pehmeiksi. Hajos ruusut muotista ottaessa, mutta koitan ajatella, että ovat rustiikkisia. Harmittaa silti vähän. En ymmärrä, miksi tuli niin pehmeää/tahmeaa, kun KAIKKI arvot lipeälaskurin viitteissä ja seassa 40g suolaakin liotettuna. Kauniita olisivat olleet onnistuessaan, mutta eiköhän näitä silti ihan ok voi käyttää. 
Tässä mun Sir laardi. Pitää keksiä omille ohjeille nimiä. Hih! Laardiia 540g rasvoista 175g. Näistä tuli hienoja! Nyt vaan seuraan, minkä väriaikai lopulta tulevat, kin tuoksuöljy black cafe on värjäävää...tekee sippuasta keskiruskeaa. Mutta tykkään! Näissäkin muotin pohka eka maalattu kulta-micalla+oliiviöljyllä.

 Jaahas, mun kaura-hinaja saippua eksyi sit halkona tänne loppuun. No, ehkä osaatte yhdistää tämän siihen yksittäiseen saippuaan. Pinnalla on kulta-mican ja kaurahiutaleiden lisäksi apilaa ja ruiskaunokkia vähän. Mut siis 4:n satsiin saippuaa laitoin tänä vuonna laardia. Sitä on kyl kiva käyttää saippuassa. Vaatii hiukan enemmän vatkausta, mut hyvin ehtii työskennellä ja sit yhtäkkiä paksunee. Aika hauskaa, mut ehin jo ihastua siihen. Laardia oli ihana käyttää. Jos jotain ohkeita kaipaatte, niin kyselkää vaan rohkesti. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti