sunnuntai 14. helmikuuta 2021

Vuohenmaitosaippuaa

Ei alkanut hyvin mun saippuavuosi 2021, kun mun PITI VÄHENTÄÄ SAIPPUOIDEN TEKOA. Oon tänä vuonna tehnyt jo 11 satsia saippuaa. 🙈 Mutta kun muhun iski TAAS se PAKKO SAADA KOKEILLA VUOHENMITOSAIPPUAA. No, pitäähän se koko litra sitten käyttää pois, tottakai! Kuka sitä nyt hyviä aineita alkais hävittämään. Vuohenmaitosaippuaa kun alan tekemään, niin ensimmäisenä kaadan ämpärillisen lunta tiskialtaaseen. Sitä ennen oon toki jäähdyttänyt vuohenmaidon vähintäänkin hileiseksi pakastimessa. Muovipussissa litteänä jäähyttäminen on kätevintä minusta. 
Siellä on se hileinen maito ja seuraavaksi tuonne lipeää pikkuhiljaa. Siis oikeasti mltilla, ettei pala. Kyllä jopa jäisetkin palat sulaa, mutta malttia tarvii ja jyvin sekoitella.
Pistin kaura-hunaja muotin pohjalle kaurahiutaletta vähän ja kehäkukkaa. Saas nähsä millanen näistä tulee. Olishan noi tietty voinut laittaa saippuan päällekki....enpä tullut ajatelleeksi. Mut aattelin, et jos sitä vähän jostain sit pilkottais vaan. No, nyt saan ainakin jännittää enemmän, millasia tulee. 😁
Tämä on vuohenmaito suklaatryffeli saippuaa. Mass tulee bärjäytymään ajan kanssa tummanruskeaksi. Pinnalla kehäkukkaa.
Vuohenmaitosaippuaa, jossa tuoksuna santeli ja vanilja. Tulee värjäytymään tummanruskeaksi. Muotti on lohikäärme muotti, johon olen aikoja sitten öaittanut kulta micaa. Toivon sen tarttuvan saippuaan.
Vuohenmaito kaura-hunaja saippuaa...jäi tyhjäksi noi 4 pyöreää koloa...mutta 3:n niistä tuli myöhemmin eri massaa. Kaura-hunajaa vuohenmaidolla nekin. 
Tässä tänään tehtyä. Noi aikasemmat kuvat eiliseltä. Oli siis 1litra vuohenmaitoa, joka piti käyttää pois. Sarjassmme PAKKO SAADA KOKEILLA. Tässä takana kannussa on rasvat ja öljyt, hunaja, kaurahiutaleet ja hunajatuoksu. Edessä on valmis vuohenmaitolipeä, jonka seuraavaksi kaadoin pikkuhiljaa öljyihin sauvasekoittimella. Hyvin onnistu. 😊

 Tässä sitten oikeä jämis saippua...sinne meni loput vuohenmaidot, loput sheavoit, kaakovoit, palmuöljyt....lisäksi toki pistin miita rasvoja/öljyjä, jotta sain niin paljon saippuamassaa, että kpko vuohenmaito lulu loppuun. Pinnalla kaurahiutaleita ja kehäkukkaa. Ei tarvinnu laittaa edes pakstimeen saippuoita, kun hyvin sain pidettyä viileinä. 4 erilaista vuohenmaitosaippua satsia ja jokaiseen tein oman reseptin. Hunaja tuoksuöljy värjää saippuan ambran väriseksi. 
Laitanpas tähän tuon mun viimeisen JÄMIS  vuohenmaito kaura-hunaja saippuan ohjeen teillekki...kun tänään on ystävänpäiväkin. 😁 Lisäksi laitoin massaan 35g hunajaa, 4rkl kaurahiutaleita ja 25g hunajatuoksua. Lisäksi saippuan pinnalle vielä vähän kauraa ja kehäkukkaa. Tänään vasta tein saippuan, eli nähtäväksi jää, millaista se on käytössä. Laittakaahan kommenttia/viestiä, jos kokeilette mun ohjeella, että mitä mieötä siitä olitte. Pyydettäessä annan kyllä muodenkin saippuoitteni ohjeita, jos ovat omia sovellulsia. Vuohenmaitosaippuoihin tein kaikkiin oman reseptin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti