perjantai 12. elokuuta 2016

Jalkakylpypommeja ja tuoksupusseja

 Tällä meinasin näin alkuun aloittaa homman...jalkakylpypommeja, jotka tehdään grammoilla...eli puntarilla....tässä vaiheessa joku olis voinut sanoa, että kannattaako, kun uus puntari, jos et osaakkaan sitä käyttää...kun koskaan et oo käyttänyt, etkä ohjeita lukenut.
 Punnitsin kipon ja nollasin...punnitsin ruokasoodan ja mekitsin ylös ja taas nollasin kipon kans, mut yhtäkkiä  se näyttikin hurjia määriä...en mä tajua mikä aivopieru kävi....no tyhjensin kipon ja otin uusiks....(olisko joku yksikkö vaihtunut puntarissa, kun jäi niin paljon ruokasoodaan). No lisäsin sitruunahapon ja öljyn sekä vedes....SHHIIIII.....KUOHUU!!! Hämmensin ja kuohu laski vain nostakseen samantien uusiksi.
 Lusikkakin siinä katkses....kannattais aina käyttää  kunnon välineitä, eikä alkaa vehtaamaan.
 Näin se kuohu...ei tietookaan märästä hiekkasta.  Tää oli vaan kuohuvaa ja MÄRKÄÄ.
 Lisäsin sekaan sinistäelintarvikeväriä ja eucalyptys-mynthon tuoksua(eteerinen öljy). Hämmensin ja kuohu laski ja samantien taas nousi...monta, monta, monta kertaa.....sit lensi jo kännykin pois, etten mä mitään kuvaa,  tää ei onnistu!!! Muottiin laitoin ja se vaan kuohu, eiku takas kippoon...ja päätin, et se alkuperänen ruokasoodan punnitus tai silti olla oikein ja aloin lisäämään summan mutikassa ruokasoodaa sekaan, jotta mössö lakkais kuoumasta ja olis kuivempaa...määrästä ei mitään tietoo enää.
Sainhan mä ne lopulta painettua muottiin ja urlumpsis ne oli jo aikas kuivaa...mut sain painettua kaikki...eihän ne määrät todellakaan olleet enää ohjeen mukaan. Olikoan edes kirjoittanut ohjeen itselle oikein...en tiedä, mut vaaán  käyttöä tarvii ainakin opetella. Enää en tee puntarin kans.
 Eli uus yritys eri ohjeella. 3dl ruokasoodaa ja 1dl sitruunahapoa. Helppoa!
Sit sekaan 3rkl oliiviöljyä ja 1 tl vettä...ja eiku seikoittamaan, että tulee tasasta.
 Nyt se tuntuu ja näyttää kostealta hiekalta niinku sen pitääkin kuulemma näyttää. :) JES! Hyvä ohje siis...jaoin sit annoksen puoliksi, koska halusin laittaa eri värit ja tuoksut niihin.
 Ekasta puolikkaasta tuli keltainen. Keltaista elintarvikeväriä ja tuoksuksi 10 tippaa rosmariini eteeristä öljyä ja 10 tipaa neroli eteeristä öljyä...ja sit vielä 2tl kuivia teenlehtiä. Ihan on märkää hiekkaa ja menee kivasti painellen muottiin. Taisin onnistua aikas hyvin nyt....siis ihan loistavasti! Hyvä minä...sinnikkyys palkitaan.Mut kylmä sen vaaán käytön vielä opettelen!
 Toiseen puolikkaaseen laitoin sit sinistä ja punaista elintarvikeväriä, koska tavoittelin lilaa ja sekään 20tippaa laventelin eteeristä öljyä ja 2tl laventelin kukkia. Ja kyllä, hyvin sai painettua nuo muottiin. Vitsi mä oon tyytyväinen.
 Laventelia sit vähän jäi..en osannut tilatessa arvioida laventelin painoa...mut aattelin jo alkujaan, että ei haittaa, vaikka tulee hiukan enemmän, että teen tuoksupusseja. Noi pussit oli valmiita...tulleet joskus korujen mukana...sinne vaan 2rkl laventelinkukkia ja pussi kiinni...ja pussit vaatekomeroihin.
Katselin sit sitruunahapon määrää, että kylläpä jäi naurettavamäärä...tasan puol desii....päätin sit tehdä puolikkaan annoksen jalkakylpypommeja....pistin niihin saippuatuosku mansikkaa ja punaista saippuaväriä ja lopuksi vähän oikean ruusun terälehtiä. :D Tuli tästäkin satsista hyvä. Pitänee katsoa vielä, jos löydän sen ekan mokan ohjeen....et oonko kirjoittanut sen itselleväärin....vai oliko syynä siihen ekaan mokaan mun puntari...tai se, etten osannut sitä käyttää. Näin loistavasti onnistuneiden ohjeessa lukee, että anna kuivua huoneilmassa 3h ja irrota muotista ja pistä lasipurkkiin. Ja hei, nää jalkakylpypommit on sihiseviä...ihan sillä niitä haluan kokeilla...ja tietty tuoskunkin takia. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti