lauantai 9. joulukuuta 2017

Jalkakylpypommeja ja saippuoita

 Jalkakylpypommeja vasemmalla käytetty Neroli-Rosmariini-Piparminttu-Kehäkukan terälehtiä ja oikealla puolella laventeli jalkakylpypommeja...laventelia sekä kukintoina, että eteerisenä öljynä.  En löytänyt tähän hätään sinistiä/lilaa väriä, niin en pistänyt väriä ollenkaan. Vasemman puoleisessa on aavistus keltaista elintarvikeväriä. Jalkakypy pommit on oikeesti aikas ihania käyttää...kun vaan muistais sitä tehdä...saa ihanan pehmeät jalat.
OHJE:
3dl Ruokasoodaa
1dl sitruunahappoa
3rkl oliiviöljyä
1tl vettä
Sit hyvin sekoitettu massa, joka on kuin märkää hiekkaa, jaetaan kahteen osaan, niin saa tehtyä kahta eri tuoksua. :D Lisäsin siihen puolikkaaseen annokseen n.1tl eteerisiä öljyjä ja 2tl laventelia.....toiseen puolikkaaseen meni eri eteerisiä öljyjä ja kehäkukan terälehtiä. Oon tehnyt myös teenlehdistä, ruusun terälehdistä yms. 
 Lahtisen vahavalimosta ostettua afrikkalaista mustaa saippuamassaa, joka sulatetaan normaalisti, toisin kuin Limepopin myytävä, jota kuulemma ei sulateta, vaan se painellaan muotoonsa....
Sekin olis kyl kiva saada joskus kokeilla. Tämä saippuamassa oli todella pehmeää!!! Mut tänhän pitäis käsittääkseni olla aikas hoitavaa saippuamassaa...ainakin se Limepopin on, kun käy vauvan pepullekki...tosin silloin suositellaan ilman eteerisiä öljyjä. Itse laitoin näihin suklaatryffeli tuoksua. Mitään muuta en lisännyt, kun saippuamassa on tosiaan todella pehmeää...sen huomas jo, kun leikkas palasia sulatusta varten.
Näihin laitoin sitten lakritsituoksua, jota viimeksi jäi vähän...sitä, joka tuoksuu salmiakkikossulle. Ollappa vessassa pöytätilaa, jolle sais saippuoita, mutta sellanen mini vessa, niin eihän siinä ole kuin se altaan reunus. Olis kiva, jos olis erilaisia saippuoita käytössä, mutta josko saunalle sit veis enemmän. Josko noi poikalapsetkin innosotuis näistä joskus. :D Edellisen satsin lakritsisaippuoita nuorempi tytär ainakin hehkutti tuoksun puolesta. Jälleen kerran tein myös lisää huonetuoksua wc-raikastimeksi. :D Tälläkertaa piparmintun tuoksuista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti