torstai 14. toukokuuta 2020

Uusia saippuakokeiluja

Kookosmaitoon tehtyä saippuaa. Pakko oli tätäkin kokeilla,kun satuin saamaan tyttäreltä kookosmaitoa. AIna vähän jännittää uudet uudet jutut. Tein omaan sovellukseen rasvoista. Lisäksi laitoin madagascar tuoksuöljyä 12g/500g rasvoja.  Ja kyllä, unohdin täysin, että ko.tuoksu värjää saippuan tummanruskeaksi. Mut toisaalta eipä tuo mitään laittaa....kivasti erottuu tuo päällä oleva kookoshiutale tummanruskeaa vasten. Myöskin massaan laitoin kookoshiutaleita 2rkl.  Hiukan niitä rikoin lusikalla murskaten. Eikä mitään tieto, kuinka kookos toimii kuorivana, mutta eiköhän se tässä ajan kanssa selviä, kunhan saippua ensin kunnolla kypsyy. 
Uusi ihana muottisarja...6 koloa muotissa...tykkään. Tämä on mun kesäsaippua tääkin omalla ohjeella ja myöskin kookosmaitoo tehty. Joskus musta tuntuu, että aina pitäis tarkistaa tuoksuöljyjen ominaisuudet ja kirjoittaa ne vieläpä itselle ylös. Tässä Koivu tuoksuöljyä, joka nopeasti kuumentaa massan. Tuli todella kiire, kun massa jäähti kippoon ja kun yhdistin lipeäveden ja rasvat kuumana, koska se kookosmaidon jäsähtäminen jo pelkästään pelotti, että mites tässä käy. Sanoisinpa, että suorastaan ihme, että tuli edes näin kivoja saippuoita....jouduin näpit palaen painella massaa muottiin. Mut sain laitettua. Saippuan sivuilla kyl näkyy koloja...mut hyvin onnistu kuviot kuitenkin. Saippuassa on myös 3 silkkiperhosen koteloa. Väriksi laitoin 3/4 tl lime-micaa ja 1/4tl oliivi-micaa. Muotin pohjaan laitoin kulta-micaa kennon ja mehiläisen kohtaan.
Perussaippuan ohjeella tehtyä hunajasaippuaa, jossa 10ml honeywash tuoksuöljyä, 20g hunajaa ja 2rkl kaurajauhoa. En sit ollut täänkään kohdalla tarkistanut tuoksuöljyä, eli sepäs ei värjännytkään, niinkuin aikasemin käyttämäni hunajatuoksut. Mut ihan kivan näköinen näinkin. Toki olisin lisännyt vähän vaaleaa ruskeaa ja kellertävää, jos olisin etukäteen katsonut, että tuoksuöljy ei varjää. Nyt kun kaikkien kolmen saippuan kohdalla tuoksuöljy yllätti, niin kuka tietää, josko muistaisin tarkistaa asian jatkossa. Toisaalta, kaikista ei enää tietoja löydy, jos tuote poistunut jo kaupasta, tai jos kaupassa ei ole asiasta mainintaa.
Tässä on saippuoista kuvia, joista näkee 6 erilaista saippuaa...itselle siis tuli 2 muottia, joissa 6 koloa erilaisia koloja. Tykkään. 500g massalla sain nämä 10 saippuaa. Aattelin että 600-650g massan jos tekee, niin sitten sais molemmat muotit täyteen.  Wishistä siis tilasin noi muotit. Taitaapa jatkossakin tulla hunajasaippuoita näillä muoteilla,koska ihastuin kyllä näihin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti