tiistai 23. maaliskuuta 2021

Diy Kosmetiikkaa

Oli pieni puuhastelu perjantai ja homma jatkui myöhemminki. Tässä kokeilin huulirasvaa: 10g mehiläisvahaa, 20g kaakaovoita, 10g jojobaöljyä, 1,5ml mansikka makuöljyä ja väriksi vähän mica-väriä.
Tässä tuoksuöljyä/parfyymiä kokeiltu lemmenloitsu tuoksulla. 15ml jojobaöljyä ja 5ml lemmenloitsu tuoksua. Tuli 4:n putkiloon.
Tämän tytön valitseman tuoksuöljyn/parfyymin tein puolella annoksella, joska itseä tuo baby powder tuoksu ei kiinnostanut. 
Sitten päätin kokeilla wc-pommeja. 1dl sitruunahappoa, 3dlruokasoodaa ja 20tippaa tuoksuöljyä. Kaikki hyvin sekaisin ja sitten kokoajan sekoittaen vettä suihkupullolla suihkien. Kun on märän hiekan tuntuista, niin on aika painella muottiin. Ja antaa siellä kovettua 3h tai vaikka yön  yli ja sitten säilutys lasipurkissa.
Sytykeruusuja. Kastelin v.pun massaan koko hiiren kertaalleen ja sitten kastelin kuonon vielä kertaalleen hiukan jo jäähtyneeseen massaan ja korviin vähän kaadoin massaa. Minusta noista tuli aika hauskoja.
Tässä wc-pommit muotista otettuna. Tuli hyviä. Vielä en oo pönttöön tiputtanut.
Tässä mun epäonnen laventeli jalkakylpypommit. Ohjeessa ei ollut vikaa, sillä toiset onnistu hyvin, mutta tekijässä oli vika. Taisin kiireessä vaan kortuttaa liian vähän tai sit jotain unohtu...mihin en ihan usko. 
Laventwli-eukalyptus jalkakylpy pommi. 1,5dl ruokasoodaa, 0,5dl sitruunahappoa, 2rkl merisuolaa, 1,5rkl oliiviöljyä, 1tl vettä. 15tippaa piparmintun eteeristä öljyä, 15tippaa eukalyptuksen eteeristä öljyä, 1rkö piparmintunlehti jauhetta. 
Tässä kokeilin miehelle kiinteää, voidemaista tuokaua. 20g jojobaöljyä, 20g kaakaovoita, 20g mehiläisvahaa ja 10ml tuoksuöljyä. Laitoin Blue Kisses tuoksua, kun sellasta sattui olemaan. Raskat sulatettiin/lämmitettiin. Sen jälkeen annettiin olla 20min kannen alla jälkilämmössä. Sekoitettiin joukkoon lopuksi tuoksu ja sitten purkkeihin ja jääkaappiin kovettumaan. Hyvin samanlaista, kun huulirasvan teko.
Tässä onnistuneet ihanat piparminttu-eukalyptus jalkakylpypommit muotista otettuina. Laitoin kuvan jälkeen lasipurkkiin säilytykseen. 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti