maanantai 6. helmikuuta 2017

Kynttilänjämiä

 Ihanaa, tänään hain kynttilänjämiä, tästä läheltä...623g. Ihanan vihreäkin kynttilänjämä. Onneks ihmiset polttaa erilasia kynttilöitä ja tykkää eri värisistä. :D Kun on värillisä kynttilöitä, niin ei tarvi värejä ees lisätä erikseen massaan...ja valkoiset on aina parreleita raitoja joukkoon. :D Suomeks siis, kaikki värit on loppujen lopuksi hyviä. Ja jos en jostain väristä tykkää, niin sen voi sit polttaa ulkona.
 Tälläsen jätti ison kynttilänjämän yksi toi meidän ostilaatikkoon...ja sai oikeesti vetää sitä pussia, että sain tän sieltä pois. Ei kuvassa käytä niin isolta, kun mitä on. Sanoi vaan antaja, et palo ulkona aika huosti, kun jätti niin paksut reunat. Luulen, ettei tätä ole ulkokynttiläksi edes tarkoitettu, koska oli ihan noraalia kynttilämassaa toi aine, eli ei ollut öljykynttilämäistä ainetta. Ei muuten tullut punnittua tätä, mut kyl se varmaan ihan kivasti painaaki. Kädet sentään meni sen ympäri, mut kyllä se iso silti oli. Varmaan koitan vähän pesasta tuosta ennen sulatusta, niin saa massasta sit kauniimman värisen, eikä sellasta harmahtavaa.  Mut kyllä tulee varmasti tämäkin käyttöön, niinku kaikki muutkin jämät, mitä oon saanut.
 Sununtaina sain tälläsen MIELETTÖMÄN ISON PUSSILLISEN kynttilänjämiä. Ei tullut edes mieleen koittaa saada sitä mahtumaan mun pienen talousvaaán päälle, vaan heitin ihan suosiolla hekilövaaálle ja lukema näytti 3,8kg....sanoisinpa, että IHANAN PALJON ja ihania värejä. Paljon eri värejä. Osa kyllä oli niin isoja, että meinaan polttaa niitä sellasenaan ja osasta kaivan sydämen esiin ja sitten poltan ja vasta sitten, teen kynttilänjämistä jotain...uusia kynttilöitä tai sytykejuttuja. Nyt oon tehnyt sitäkin, että välillä kysyn, kun meen kyttilöitä hakemaan, että haluaako ko. ihminen sytykejuttuja, kun mulla vielä on niitä....ja onhan niitä mennyt. :D Ruusut jopa käy pikkuhiljaa vähiin. Mutta onneks on jämiä, niin niitähän voi tehdä vaikka hiukan lisää, sitten jos/kun siltä tuntuu. Tuskin näitä jämiä kauaa saa...kun kevättä kohti mennään.
Tässä sitten Lidln löytö...silikonisia muffinssimuotteja 12kpl ja hinta 2,99e. Saippuoihin näitä meinasin, mutta katsellessani muottia uumasin, että näillähän vois kokeilla kynttilääkin. :D Ja tietenkin ihan leivontaan käyvät...ehkä. Sanon ejkä, koska mulla on aikas huonoja kokemuksia silikonisista vuoista...tupperin silikonisella kakkuvuoalla en ole koskaan saanut mun banaanikakkua kypsymään...en tosin kokeillutkaan, kuin 2 kertaa, mutta se kiitos riitti. Alumiinisella ja teflonisella vuoalla kun onnistuu aina...ainakin senverran, että kypsää tulee. Se tupperin silikoninen kyl toimi jauhelihamurekkeen kanssa, kun anto olla tosi kauan uunissa...mut ei oo mun juttu...oon jopa miettinyt, sen vuoan käyttöä betonitöissä ja hylännyt, kun en keksinyt, mitä sellasella tekisin, sit saippuallekkin mietin ja hylkäsin senkin, en ehkä tykkää kakunpala saippuasta...sit murekkeelle kokeilin, mut en taida jatkossa sitäkään halut, vaikka toimikin ok...et ehkä heitän sillä vesilintua...Noo...antaa nyt vielä ajella kaapissa, jos vaikka keksin sille jotain fiksua käyttöö. Yksi ehdotti, että istuttaa siihen kukkia, mutta en tykkää unaisesta silionisesta kukkapurkista välttis. Mut katsotaan...ehkä se päivä tulee, kun keksin sille käyttöä, tai sit annan sen pois. Mut nää sydämet on söpöt...ehkä pitää laittaa 2 päällekkäin, kun on niin ohutta silikonia, mut ei haittaa...Se pitää ehkä miettiä, kumminpäin haluan tuota muottia sit käyttää, että tehdäkkö pohjaan reikä kynttilän sydänlangalle vai ei.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti