sunnuntai 3. syyskuuta 2017

Betoniset raparperinlehdet

 Siinä ne mun pienet raparperinlehdet nyt on...osa onnistui paremmin ja osa huonommin, mut ihan kivoja silti tuli. Ja vaikka perjantaina näitä tehdessä jo aattelin, et nyt riitti raparperinlehdet, niin eipänää pässimpiä olletkaan. Laatatkin vois olla aika kivoja raparperinlehdistä. Tein siis kasan, jonka päälle laitoin lehden ja sit mössötpäälle....tosi helppoa. Tänään menin irrottamaan lehdet pois, kun aattelin, et senverran betoni jo kovettunut, että ehkä kestää...kun mitä kauemmin lehdet on työssä, sen kovemmin jäävät kiinni...näin ainakin kuvittelen. En siis öljynnyt lehtiä mitenkään.
 Litteitä pieniä lehtiä tein kaksi, joista tämä toinen. Harmi, kun en muistanut tuohon kärkeen tehdä reikää...ois ollut kiva saada tämä seinälle ja jälkikäteen koittaa väkertää siihen sellanen uloke tuikulle/kynttilälle. No, eikä unohtu, joten lehti menee siis pöydälle tai maahan...ja siihen sit kynttilää, tuikkua, betoni koristetta jotain jne...onhan noita mahdollisuuksia. Pieni lommo on lehdessä...on tainnut olla alustassa joku möykky, mutta sekään ei haittaa....käsintehty on tällästä, että kaikista ei tuu täydellisä...tai onhan ne omalla tavallaan täydellisiä, jos sen niin osaa katsoa. Pieni lommo tekee siitä  vain omanlaisen. Okkei olishan se omanlainen ilman möykkyäkin...:)
 Tämän täytyy olla kupera, koska ei ole selvästi litteä. Kuvasta vaan katselen nyt...tein 4 kuperaa ja 2 tasasta lehteä ja molemmasta tasasesta unohdin sen reiän. Itseasiassa tarkoitus oli kyl tehdä reikä vain yhteen, mutta enpä tehnyt sillekkään. Aika kivasti on tullut keskelle lehti...ja mistään en tälläkertaa ohentanut/madaltanut sitä lehtikantaa, enkä lehtiruotia...pysy silti lehdet ehjinä...ainakin sen aikaa, kun lehdet poistin.
 Jaahas...tässäsiis se toinen tasanen lehti. Siitäkin tuli mielestäni tosi kaunis ja seinälleolis tämäkin sopinut. En tiedä olisinko laittanut ulkoseinään vai sisälle, mutta nyt en siis laita kumpaankaan. Kyllähän nämä tietty naulojen avulla vielä sais seinälle, jos haluais,
 Tässä hiukan pitkulainen kovera. Hmm..ei ehkä maailman kaunein, mut kiva silti...kyllämä näille jotain keksin. Poitsua kun huusin katsomaan näitä ihania lehtiä, niin se tuumas, että mitä ihmettä sä näillä kaikilla teet....Mä vaan, et HYSSSS! Enhän mä nyt sellasia mieti...teen vaan. Ei oo kukaan vielämitään omakseenkaan pyytänyt. Sanoin mä sit poitsulle, että tuon ne sun huoneeseen, mut siihen sain samantien vastalauseen jostain kumman syystä.
 Tässäkin aikas nätin mallinenkoveralehti, tykkään! Ruusukin päässyt kuvaan. Tänään kyl talkitsin mun ruusut, että ois voinut pistää uudet tulemaan,mutta en viitsinyt...laiskotti. Josko huomenna sitten. Nyt ainakin tiedän, että nmäomat ruusut uskaltaa vuorokauden kovettumisen jälkeen ottaa pois muoteista, kun ovat helposti irtoavia. Muutenhan annan järkiään olla muotissa töiden sen 3vrk.
 Tässäkin ihan kiva lehti.:D Vähän ehkä toispuoleinen, mutta ei haittaa...kiva silti. En muista miten näissä pysyy vesi, mutta se nyt ei oo oleellisinta, koska en oo aikonut näissä vettä pitää. Ja ainahan se vesi imeytyy sinne betonin sisään....luulen ainakin. Ehkä ne,mitkä tulee pöydälle, niin niiden alapuolelle pitää liimata huonekkaluhuopaa tai vaikka nahanpalat, etteivät naarmuta pöytä/hyllytasoja. Ulos jäävät saa olla sellasia kun on. En oo päättänyt sielä edes sitä, että maalaanko lehtiä vai jätänkö ne betonin värisiksi...molemmat on omallalaillaan kivoja.
 Tässä sitten iso lehti. Laitoin sen sisään sellasta muivipintaista kanaverkkoa, jota meilä on koira-aitauksessa. Ihan liian pehmeää  aitaukseen,mutta lehtiin ihan hyvä. Ehkä pinnoittamaton ois ollut vielä parempi, mut sitä laitetaan, mitä kotoo löytyy. :D
 Otin näistä kahdesta isosta lehdestä useamman kuvan, koska niitä oli vähän vaikea kuvata, kun aina tuli varjo eteen. Ja loppupeleissä en sitten enää jaksanut miettiä, että mikä olis paras kuva. Nämä siis perjantaina tehty...ja tänään sunnuntaina otin lehdet pois. Vielä pidän muovin alla ja suihkuttelen niitä päivittäin, että saavat kovettua hissun kissun täydelliseen kovuutensa.
 Noi on oikeesti aikas isoja...saa nähdä, että mitä ihmettä näillä teen ja minne nämä pistän...mut tykkään kyllä näistä...vaikka eipä noikaan virheettömiä ole.
 Tämän kanssa sössin...taitoin sen jäesäkin jotenkin huonosti, et toi reunakin meni vähän mykkyrälle...mitä se sit ikinä tarkoittaakaan. :D Yksi lehti lähti nätisti, ehjänäpois...se iso, jonka kans lintsasin, kun laitoin molemmin puolin lehdet. Meinasin, että silläalan korjaamaan tätä hiukan, mutta kun laitoin tämän tuota kasaa/pressua vasten, niin tuumasin, ettänäinhän se on ihan ok...et pistän tämän jonnekki seinää vasten ja sit lehdelle vaikka jonkun toisen betonityön, on se siten sammakko, apina, siili tai mikä tahansa. Voishan tuota koittaa nostaa vaikka pystyynkin ja katsoo teksikö siihen ulokkeen vaikka enkeliä varten...aika näyttää....en mänyt tässä vaiheessa vielä oo moisia miettinyt. Ja jos joku kaveri vaikka haluaa oman lehden, niin ei oo sanottua, ettenkö vois sellasta antaa...ainakaan, jos en löydä kaikille paikkaa kotoa/kotipihalta...kun ei se parikymppinen poitsukaan huolinut huoneeseensa näitä kaikkia 8 raparperinlehteä.
Tässä tais vesikin pysä hetken ihan kivasti...pysy kyl muistaakseni siinä toisessakin. Varmaan pitäis pinta kunnolla lakata, jos meinais oikeesti näissä pitää vettä...juu en tiedä mitä teen ja mitä haluan...aika näyttää...kovettukoon nyt eka rauhassa...kyllä ne ideat sieltä joskus tulee....ehkä. Mutta tälläsiä töitä. Olis aika makeeta tehdä raparperinlehdistä laattoja tuon pienen puutarhapöydän ja kahden tuolin alle....ehkä teenkin joskus, jos saan raparperinlehtiä. Äkkiähän niitä sit teksis, jos vaan sementtilaastia olis...sitä verkkoa ainakin olis vielä. Huomenna alkaa keramiikkakurssi....saas nähdä mitä siellä tehdään. Hertsilei, mä en oo näyttänytkään millasia aarteita sain roskalava-ryhmästä...No, ehkä teen siitä toisen päivityksen. Mutta tosiaan tälläsiä lehtiä...tosi helpoa tehdä...ja mielestäni tulee aika näyttäviä ja ainahan betonilehtiin voi käyttää muitakin pihalta löytyviä lehtiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti