maanantai 4. syyskuuta 2017

Loppu häämöttää

 Kylpyyn pääty se mun samani nalle....vähän on reppanan näköinen, kun silmät oon jo tuossa vaiheessa teipannut jesarilla. Kastelin siis ekana nallen ja sit puristin enimmät vedet pois.
 Ja sinne pääty nalle mutavelliin... reppana ei taida olla ihan mielissään. Vähän mullakin sisällä kolkuttaa, että voi, mikä tein. Jätin nallen kylpemään, kun keräsin pihasta pienen kipollisen vadelmia. Ja sit taas koitin hinkata pintaan tuota mössöö....aika näyttää kuinka onnistuin.
 Koitin pistää mössöö reilusti, että ei jäis pehmeitä kohtia. Yllätyksekseni se loppumassa olikin ihan normaalin näköistä, eikä sellasta hiekkavoittoista, niinku yleensä...jouduin siis tekemään muutamalla muotillakin....ruusut tuli prima massasta, mutta nallen jämistä päätin koittaa lintua, siiltä ja yhtä kukkaa. Aika paljon siis jäi massaa.....johtukohan, että ulkona jo aika viileetä ja vesi oli kylmää. En tiedä onko merkitystä...mut nyt jännitellään kaikkia lopputuloksia.
 Päätin sit kokeilla tällästä purkkilaattaakin. Tuolla on reikien paikalla kuumaliimapötköt...et saas nähdä kuinka saan ne pois, kun en tänään enää viitsi tuonne pimeään ja hyttysten keskelle mennä noita liimapötköjä kierittämään...eikä ollut öljyäkään ulkona, et saas nähdä onnistuuko toi työ ollenkaan....mut kokeiltu on.
 Tässä tämä kauan kinkuamani lasikupu...ei mitään hajua, minne se pallo tulee tms...mut pakko oli vaan saada kokeilla....ja täytyy sanoa että tuo syö ihan sairaan paljon tota mössöö. Mä jo katsoin silmät suurina, että eikö toi meinaa täyttyä ollenkaan. Ei, en teksi toista palloa, vaikka saisin sellasen, koska niin paljon toi vei sitä massaa...sillä määrällä saa tehtyä paljo hauskempiakin juttuja. Polven päällä sit koitin tuota täryytellä, että enimmät ilmakuplat lähtis pois...ja vähän taputella lasin pintaa...en kyl tiedä tärisikä se sisälle juuri yhtään...et saas nähdä, miten onnistuu....kuinka kuplaseksi jäi...ja entäs sit viikon päästä tuon lasin hajottaminen vasaralla....saas nähdä onnistuuko. Tää jännittää ehkä eniten tän päivän  töistä...veihän se tuota mössöökin ihan mielettömän paljon
Kyllä...vähiin kävi mun S30:t.. Yksi täysi säkillinen on, mutta sillä pitäis tehdä kasa kukkasia...et tuo vajaa on oikeestaan enää käytettävissä muuhun. Kovin käy vähiin....ovistoppari vielä tekemättä....enkä sitä ruukkuakaan oo koittanut tehdä. No, eipä tarvi mennä kaiveleen muoviruukkuja, et löytyisk sopivaa vai ei. :D Jos jonkun ovistopparin vielä tekis tuosta lopusta, tai jotain ihan muuta...katsoo nyt. Tänään kävin keramiikkakurssilla...ja kun savi laitettiin mun nokan eteen, niin tuijotin vaan sitä, että tarvisko tästä jotain osata tehdä. Unohtu ihan kaikki ideat, mitä olin kenties vähän miettinyt, että vois olla kiva tehdä.No, ehkä en niitä välttis tänne kuvaa laita...en ainakaan keskeneräisinä....nehän saattaa vielä poltettaessa poksahtaa rikki, tai jotku osat putoilla jne. Mut kivaa oli, ja sehän on tärkeintä. Huomasin, että Savi kuivattaa käsiä, mutta kyllä betoni silti kuivattaa moninkertasesti enemmän, joten jopa minä, menen laittamaan kyllä kasirasvaa...tosin oon sitä tässä nyt hetken vtkutellut...mut laitan mä, kyl niin korput kädet taas on. Ja kynnet on niin lyhyet ettei ikinä ja silti se kääntyy hyppyrimäkenä väärään suuntaa. Sen siitä saa, kun on pehmeät kynnet ja sit käsittelet tuollasia aineita ku savi ja betoni. Nää kynnet pilas se sementtilaasti...eli se, mitä betonimössöksikin kutsun. En muista koskaan, että ois ollut näin huonossa kunnossa kädet ja kynnet...ja sit vielä kun eilen onnistuin tekemään käsiin pari viiltoakin tuolla keittiön puolella. Mut tällästä siis tänään. :)

1 kommentti: