sunnuntai 16. toukokuuta 2021

Kun kaikki ei mene ihan niinku Strömsössä

Josko taas päivittäis kuvia tännekkin...vaikka näiden teosta jo reilu kuukausi. Ei sit tuu kuvatkaan tänne, niinku haluaisin, vieläkään. No, samana päivänä nämä molemmat saippuat on tehty. Ja ei kyllä ollut minun saippuapäivä. Kokeilin uutta minihalkoa...tein Saippuakirjan lempisaippuan ohjeella. Massaa oli 500g, mutta se oli liikaa...seuraavan kerran 450g massalla. Tässä piti olla ensin omenanvihreää micaa ja sitten erivärisiä viivoja päälle: lime, oliivi, keltainen ja valkoinen...piti kokeilla mille ne viivat näyttäis, mutta sit iski paniikki ja vähän sekoitin massaa. Mutta tykkäsin kyllä lopputuloksesta.
Tässä piti tehdä välilehdillä saippua ja tehdä hienoja swirl kuvioita, mutta toisin kävi. Pistin tuoksua extra paljon...ja tietenkin se oli jäsähdyttävää tuoksua, joten enpä saanut edes väriä massan sekaan kunnolla, saatikka, että olisin  kaatanut massan väleihin, puhumattakaan swirl kuvioista. Se JÄSÄHTI SALAMANA, kun lisäsin tuoksun. Painoin sit käsin massaa koloihin...sillä seurauksena, että kynnetkin väänty väärään suuntaan, vaikka mulla oli kertakäyttöhanskat kädessä. Tuli ihan susi.
Tässäkin sen näkee...valkoisia länttejä, joihin en saanut väriä sekoitettua....ne siis oikeesti totaali jäsähti. Ja saippuaan jäi koloja, joita koitin muotista pois ottamisen jälkeen paikkailla. Kyvioiden tekoa ei todellakaan tarvinnut miettiä....kun käsin tosiaan väänsin värit sekaisin....värit kun oli jo siellä kannujen pohjalla. Kyllä ei naurattanu....paitsi ehkä jälkikäteen. Tekevälle sattuu. Oppisinkohan katsomaan, millasta tuoksuöljyä käytän ja kuinka paljon.
Tässä on se pienen halon saippua.  Ihan kivan näköisiä paloja. Olis pitänyt antaa vielä päivän kauemmin olla muotissa ennen leikkaamista, mutta en malttanut antaa. Oli hirvee kiire päästä näkemään millasta tuli. Tässä tuuoksuna lemmenloitsua, joka mun lemppareita. Rasvoina käytin oliiviöljyä, avokadoöljyä, kookosrasvaa ja risiiniöljyä. 
Leikkasin sen JÄRKYN HALON...On niin kamalan värisiäkin...vain oranssi noista mun väriä.  Oli rumat palat ja tosiaan peittelin reikiä....sitten vielä höylällä pyöristin palojen reunat....ja loput rumat palat ja raasteet pyöritin palloiksi....ehkä käytän nuo pallot koskus saippuoihin....sillai upottaen, ehkä. Enpä voi sanoa tykkääväni näistä....tytär valkkas värit...hänkään ei tykkää näistä väreistä. 😂 Mutta ehkä ne ois toiminu, jos olisin saanut ne kuviot, mutta en tosiaan saanut. Tuoksu tuore puutarha ja laitoin sitä 30g/800g rasvoja, ihan vaan, ettei tarvinnut jättää pientä jämää pullon pohjalle. Taatusti ois puolet vähempikin riittänyt...sit ois ehkä saanut paremmin muottiinkin massan. Mutta ehkä opin, että mielummin vähemmän, kun liikaa. No en kuitenkaan oppinut. Ei se liian voimakas tuoksu ole, jäsähti vaan niin totaalisesti. Ei sitä millään välineellä saanut muottiin...oli niin paksua. Ihan piti tosiaan käsin kauhoa ja painella. Mut hei....ihan ok saippuaa näyttäis silti tästäkin tulleen...vain ruman väristä ja näköistä. 😂
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti