perjantai 25. joulukuuta 2020

Erilaisia saippuoita

 Viime aikaisia erilaisia saippuakokeiluja. Inspiroijana oli milloin mikäkin asia. Ihanaa saada kokeilla erilaisia saippuoita.

Tämä saippua tehty Harperin kirjan ohjeella. Tämä on kotipiha saippuaa. Tällä kertaa koitin saada limen väristä saippuaa. Kotipiha saippuaan piti tulla kielo tuoksua, mutta epäonnekseni vissiin sauvasekoittimen johto oli kaatanut tuoksun tiskipöydälle, joten ko.tuoksua tuli vain 3g. Lisäksi laitoin 10g ensi-ihastus tuoksuöljyä. Saippuassa on nesteenä vettä...sadevettä, jota keräsin kattilaan, tosin se jääty hiukan ja pinnalle tuli luntakin...eli aikaus hauska, sopii kotipiha saippuaan. Lisäksi laitoin kotipihasta kuivattua apilaa, voikukkaa ja omenapuun lehtiä. Kaikki siis kuivattuina.  
Tässä houkan muokatti suolasaippuan ohje. Teen suolasaippuat yleensä Saara Kuhan saippuakirjan ohjeella. Jälleen halusin limen väristä. Tässä on 600g rasvoja ja öljyjä, 1/2kg himalajan hienoa vuorisuolaa, 10ml lemmenloitsu tuoksuöljyä ja 2tl lime-micaa öljyihin laitettuna. 
Tähän saippuaan halusin laittaa tilaamaani sinistä savea, josta siis saippuan väri. Lisäksi laitoin joukkoon 10ml kielo tuoksua sekä kuivattuja kukkkia: kehäkukkaa, ruiskukkaa ja ruusua, jokaista 2rkl, eli yhteensä 6rkl. 
Tämän idea lähti siitä, että halusin kokeilla emendon sisu saunatuoksua saippuaan. Sana saunatuoksu on joilleikki EI. Samoin kun se, että tuoksu on tilattua Kärkkäiseltä, taas nostattaa monen karvoja. Niinpä päätin tehdä tästä syntisen saippuan kaikkine paheineen. Tämä muotti on tilattu kiinasta ja tietenkin yksittäismuotteja pitää olla useampi. Seuraavaksi nostattaa karvoja palmuöljy, joten sitä...sain vihdoin sitä tilattua ja ekaa kertaa kokeilla. Varuiksi pistin vielä mm. Oliiviöljyä, kookosrasvaa, karitevoita, risiiniöljyä, avokadoöljä ja mangovoita. Tuliko tarpeeksi syntinen? Myös Lime-micaa, hiiltä ja muotin pohjalle flach-kulta micaa muotin pohjalle(öljyssä). Merkilliset jutut inspiroi tekemään saippuoita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti