perjantai 25. joulukuuta 2020

Piparminttusaippuaa

Tarkoituksena oli kokeilla punavalkoista piparminttusaippuaa, mutta mönkäänhän se meni. Ei todellakaan tullu sen väristä, kun olisin halunnut. Pistin tähän 810g satsiin 2tl titaanidioksidia ja 1,5tl huurreruusu-micaa.
Jälleen kokeilin punavalkoista piparminttu saippu..no eipä ome vieläkään sellasta kun halusin. 825g öljyjä piparmintun eteeristä öljyä 40g, eli tuoksu taivaallinen. Nyt reilu 1,5tl titaanidioksidia ja 1,5tl tulenpunaista micaa. Tähän saippuaan tein jälleen oman sovellulsen ja tein tästä kuplis saippuan, eli mahdollisimman iso kupla lukema lipeälaskuriin, niin ettei kuitenkaan rasvojen suositukset ylity, ja kaikki arvot jää lipeälaskurin viitteisiin.. tätä elokuussa tehtyä daippuaa olen kko kokeilutkin käsisaippuana ja tykkäsin. Tietenkin kuluu nopeampaa käytössä, kun esimerkiksi 2v vanhat saippuat. Mut se tuoksu...aah!
Onks tää nyt nyt se surullisin kokeilu...toivoin punertavaa edelleen... Rasvana oliiviöljyyn uutettua raparperin juurta ja sit seassa noiden kahden edellisen raastejämät, kun hiikan reunoja siistin niissä. Sanoisinkko, että joku jauheliha tulee mieleen.  Hih!  Laitoin tähän piparmintun lisäksi spearmint tuoksua. Tuoksu toki olleen jälleen hyvä ja varmaan saippuakin, mutta tuo ulkonäkö...hmmmm. En taida hetkeen kokeilla punavalkoista piparminttusaippuaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti