keskiviikko 30. joulukuuta 2020

Kinkun rasvavan puhdistus

Tällästä oli mun keitokseni 7h jälkeen. Pidin uunissa n.90 asteessa neljän kinkun rasvat, joista 2 oli saatuja.  6h jälkeen kun oli läpikuultavia palasia, niin otin sauvasekoittimen käyttöön. Lihamylly ois alkuun heti hyvä, mutta kun sitä ei ollut. Sit annoin vielä tunnin olla uunissa. Oli siis kaiken kaikkiaan 7h uunissa. 
Nämä jäi siivilään ekassa siivilöinnissä. Vähän jäi lisää, kun pistin takaisin vielä samaan kattilaan.
Tässä nyt sit siivilöity keitos, joka siis sai sauvasekoittimesta kuuden tunnin kohdalla. Ja nyt en tosiaan käyttänyt sitä hyytelömäistä lihalientä, kudoslientä, mitä lie. Aattelin, että nopeuttaa nommaa ja ehkä vaikuttaa hajuun ja puhdistukseen. 
Lisäsin joukkoon samantien vedenkeittimestä kiehuvaa vettä ja kuoritun perunan...annan tämän nyt olla tuolla pari tuntia. Ja sit taas siivilöidään, toiseen kattilaan ja sit takas tähän.... jonka jälkeen vien keitoksen verannalle jäähtymään. Meillä veranta kylmä.
 
Ja tässä siis mun alkutilanne...tuli tyhmästi loppuun tämä kuva. Tässä eilen paistettu pieni kinkku. Tänään otin rasvat talteen ja pilkoin rasvan saksilla kattilaan. Lihan sekaan heitin vaan puoli litraa vettä, kun heitin kattilan uuniin. Ei tarvinnu alkaa kinkkua syömään kesken putsauksen...koska entistä kinkkua oli vielä. 😂 Kestihän tää puhdistus taas ihan tarpeeksi kauan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti