tiistai 29. marraskuuta 2016

Raitakynttilöitä ja vähän muutakin

 Tulihan tehtyä vaihteeksi kynttilöitä tänään. Perun kaikki puheeni, että kynttilöiden tekeminen on nopeaa..sillä olin yli 5h tänään kynttilä hommissa. Siinä kestää enemmän aikaa, kun tekee raitakynttilöitä. Tuossa vasemmalla on partyliten minitynnyreitä ja niihin olen laittanut appelsiini tuoksua. Appelsiinituoksua on myös taka olevassa pringlespurkissa,..raita kynttilä tulossa siitä, eikä mitään tietoo, että minkälainen, kun pringglespurkista ei näy läpi. Sitten on takana 3 eucalyptys menthol kynttilöitä, sanoin niiden edessä kaksi. Tuo muuten missä on toi kaulus, niin oli vielä tänään jalkakylpysuolassa, mut sain täytetty yhden purkin, niin sain tuon kynttilöille. Siinä siis tuota samaista eucalyptys menthol tuoksua niinkuin sanoinkin, mutta sen lisäksi siinä on sellasen kynttilän jämä, joka valaisee koko kynttilän....saas nähdä toimiiko vielä jämäkin samoin. Sit takana on iso pringlespurkki, johon on sulatettu partyliten sellanen pitkulainen 3:n sydämen kynttilä ja tuoksuna sitruunamarenki...mun lemppari, mut en osannut oikein sitä pitkulaista kynttilää polttaa. Sit  hautakynttilässä on mm. partyliten appelsiinikumkvatti votiivit, jotka eivät suostuneet palamaan sitten niin yhtään...saivat nyt sitten uuden mahdollisuuden uudella sydänlangalla. :D Ja sen vieressä partyliten tynnyripurkki, johon sulatin partyliten 3 pientä pallokynttilää, jotka eivät myöskään suostuneet palamaan...tein ne kerroksittain. Tuosta tynnyripurkista tuli kyllä tosi kivan näkäinen.  Eikä muuten sitten mitään tietoa, kuinka saan kynttilät pois pringlespurkista...tai noista kynttilähylsyistä, mutta se selvinnee huomenna. :D Onneks osa on valmiita poltettavaksi tuollasenaan, niin ei tarvi jännittää kaikista, et meneekö kaikki uudelleen sulatettavaksi. Sit niistä tulis varmaan aika ruman värisiä, kun ovat tosiaan raitakynttilöitä moni. No toivotaan, että irrotus onnistuu...ja et muutenkin kynttilät onnistuis.
 Tällänen määrä on kertynyt sydänlankoja noista sulatetuista pitkistä kynttilöistä...ja vähän lyhemmistäkin, jos katkesivat. :D Mut osan oon käyttänyt jo uudelleen. :D Et en missään nimessä meinaa näitä hävittää.
Tässä eilen tekemä kynttilä...aamulla vielä raavin kattilan reunat puhtaaksi ja heitin murut kynttilän päälle...tuli aika hauska. Molemmat tälläset kynttilät roikkuu keittiössä...et kyl ne jossain vaiheessa tulee poltettua. :D Ei ole enää montaa pitkää kynttilää mulla, mutta Lahtisen vahavalimosta on tulossa sitä soija pöytäkynttilävahaa 2kg että ei mun kynttilät ihan heti lopu...hih! ;D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti