perjantai 11. marraskuuta 2016

Saniteettisilikonista muotteja

 Päätin kokeilla, kuinka onnistuu muotin tekeminen saniteetti silikonista...kauan on kokeilu polttanut ja NYT päätin, että kokeilenhan minä....onnistuu tai ei. Aivan sama kuinka käy, mutta haluan kokeilla. Ensin siis piti laittaa kylmään veteen paljon astianpesuainetta, mulla oli fairyä...itseasiassa laitoin varmaan samanverran vielä lisää fairyä, kun mitä kuvassa on...ellen vieläkin enemmän.. MUISTAKAA siis, että kylmään veteen sitä astianpesuainetta paljon.
 Sitten vaan lisättiin silikonia sinne veteen sikin sokin nauhana.
 Lisää vielä silikonia. :D
 Tässä sitten keräsin silikonia jo vedestä pois. Kaikissa videoissa aina sanotaan, että ei kannata paljain käsin tehdä, kyseessä kuitenkin silikoni. No minä tein samoin kuin muutkin...tein homman silti paljan käsin. :D HUOMIOI, että olet astianpesuaineella kunnolla hinkannut kädet ennenku laitat kädet veteen. Ja kädessäsihän on tietenkin hanskat, eikö totta?!? :D (niinku mullakin) Silikonin ei pitäis tarttua käsiin, jos astianpesuainetta on tarpeeksi. Mulla ei tainnut olla ihan tarpeeksi alussa.
 Tässä jo sitten hiukan muotoillaan märkää silikonia mallin päälle. Poitsu päätti, mitä kokeillaan ekana. Ai pahus, niistä en ottanut kuvaa...no, ehkä hyvä niin, jos ei onnistukkaan. Hih!
 Vähän lisää muotoilua....saas nähdä mitä tulee....tuleeko mitään. Vähän jännittää, kun on eka kerta, kun moista hommaa kokeilen.Toi maustepurrki ei liity mitenkään tähän hommaan, vaan se on pöydällä ruokailun jäljiltä.
 Sinne uppos partyliten kissa ja kaks pientä lintua....kerron nyt kuitenkin tuon. :D Onnistuu tai ei.
Sitten piti saada kokeilla myös kuiva versioo, eli silikoonia ja paljon perunajauhoa...meni varmaan ainakin tuplasti jauhoo, ellei jopa triplasti, ku mitä kuvassa tuo alkutilanne on. Tuli ihanan silkkimäistä massasta, mutta heti arvasin, ettei sovellu, ku päältä painettaviin muotteihin. Ensin pihtailin silikonin kans ja lopuks mietin et mitäs muotteja vielä teen ja äkkiä askarteluhuoneesta hakemaan pieniä kukkia, kun en parempaakaan keksinyt. Saas nähdä...jännittää! Mut joo...tää oli tosi pehmeää...ja yhtään ei tartu käsiin, kun laittaa perunajauhoa tarpeeksi. Apuna mulla oli joku muoviläpyskä kortti tuossa alkuvaiheessa....heitin eka alle perunajauhoa ja sit päälle kasan....sit vaan sekoittelin silikonia ja perunajauhoa ja välillä lisäsin jauhoja lisää. Pyörittelin käsissäkin ja lisäsin vähän jauhoa aina lisää, niin kauan, ettei yhtään tarttunut käsiin.
 Siellä on mun pöllöjä ja kukkasia...saas nähdä tuleeko noista mitään, kun aikas vähän laitoin kuitenkin tuota mössöö...säästäväisyys saattaa koitua tuohokseni...mut katsotaan. Noita pieniä kukkia en tiedä edes osaanko sit mitenkään käyttää...ei taida soveltua betonihommiin, mut kenties jotain massaa sit niihin...eli taas ois uutta kokeiltavaa sit tiedossa.
No niinpä niin....ensimmäinen silikoni loppu ja mun IHANA ruusukynttilä katseli mua pöydällä, että etkö tosiaan uskalla edes kokeilla?!? Et onks oikeesti yx silikonituubi sun mielestä niin kallista, että jätät kokonaan yrittämättä...ootko oikeesti noin mamo?!? No, lopulta tyttö soitti poikakaverilleen töihin, et tuo äiskälle vielä yx silikoni...ja vävykokelashan toi. :D  Tähän mennessä olin kuvitellut, että silikoni on todella riittosta, mutta näköjään riippuu mitä tekee....mutta tässä teille kuvaa paljonko tuli yhdestä KOKONAISESTA tuubista sitä silikonia, astianpesuveden kautta siis.
Tällänen aika iso pallo tuli mutta kyllä sitä sit myös meni. Tää tuubi oli samaa, kun ensimmäinenkin, mutta tämä haisi tosi pistävälle ja ei tarttunut yhtään käteen. Eka ei haissut oikeestaan yhtään ja tarttu käteen. Lisäsin tosin samaan veteen vielä hiukan fairyä, mut ei se hajua selitä. Vävykokelas meinas, että tää jälkimmäinen oli uudesta erästä, että saattaapi syy olla siinä. Mut paljon paremmin toimi tää jälkimmäinen silikoni...muistin myös kunnolla hinkata käteni ennen veteen laittamista. Mutta ihan toista oli tämän teko... tykkäsin.
Siellä on mun kynttilä sitten ihanan silikonipallon sisällä...vai pitäiskö sanoa, että ihana ruusukynttilä silikonipallon sisällä. No, molemmat on ihania. :D Tähän palloon meni 1 kokonainen tuubi kun kynttilässähän oli vaikka minkälaisia koloja, kun tosiaan ruusun mallinen. Sydänlankaa en katkassut, vaan kierin sen  siihen päälle ja piilotin sinitarran alle. Tämän vinkin sain askarteluystävältä, että vois kenties kokeilla noin. :) Koitin tehdä pientä spiraalia siihen sinitarraan, ettei olis ihan sileä läiskä vaan. Saa nähdä mitä silikoni tykkää sinitarrasta tai kynttilästä. Ai niin ja KAIKKI märkätyöt kastoin sinne astianpesuveteen, ennenku laitoin silikonin päälle. Märkätöillä tarkoitan näitä, jotka on tehty tursuttamalla silikonia vahvaan tiskiaine veteen. S-Marketista löysin tuon ruusukynttilän, ei ehkä kaikkein kaunein ruusu, mutta ei hintakaan ollut paha n.3e...ja kun oli kauhee hinku saada kokeilla tehdä siitä muotti. Totesin homman jo kertaalleen mahdottomaksi, siksi tein noita muita, mutta sitten toi ruusu ilkku mulle, niin pitihän se saada kokeilla...menee pilalle tai ei, mut oon ainakin uskaltanut kokeilla. Leikkaan sitten vaikka molemmista sivuista auki ja ennen valun tekoa teippaan jesarilla saumat kiinni. :D Kyllä mä nyt jo uskon, et vois vaikka onnistua. Jos ei onnistu, niin ei onnistu mutta ainakin olen kokeillut. :D Olen toiveikas...vielä!

2 kommenttia:

 1. Hienoa, saitpas aikaiseksi =)
  Kirsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Kauan mä haaveilin, että haluan kokeilla itse muotin tekoa jotenkin..ja sit päätin, että nyt alkaa olemaan viimeinen tilaisuus kokeilla, kun betonisäkki liki tyhjä ja enää 1 säkki jäljellä. Mitä järkeä on muotteja yrittää tehdä, jos niitä ei sit käytä mihinkään. :D

   Poista