tiistai 29. marraskuuta 2016

Tuoksukynttilöitä soijavahasta

 Tässä tämän päivän tekemiset, eli 2kg ruukkukynttilä soijavaha kynttilöitä. Purkkeina käytin Partyliten kippoja, Pentikin kippoja, tonttumukeja ja ihan vaan jotain purnukoita. Tuoksu keittiössä melkoinen, kun montaa eri tuoksu tuli tehtyä, et vähän jännittää iskeekö tuoksu sotkusta migreeni.
 Tässä on ensimmäiset kynttilät, eli valkoiset on hyasintti tuoksua ja punainen omena tuoksua. Niitä värejä piti käyttää, mitä kotoa löytyi. Ihan kaikki ei oo kuvassa vielä kovettuneet. Sydänlangat tietty katkasin lopuksi, mikä näkyy tuosta ensimmäisestä kuvasta.
Tässä on sitten Appelsiini-sitronella kynttilät. Ovat ihan sulia vielä....näihin en laittanut väriainetta, joten nämä ovat jäähtyessään sitten valkoisia väriltään...mikä sekin näkyy tuosta ekasta kuvasta. 
Lopuksi tein sitten vielä appelsiini kynttilöitä...ihanaa, kun noihin kantikkaisiin purkkeihin on kannetkin. :D Kannet on sellanen pieni kiva lisämauste. Tässäkin kuvassa kynttilät ovat vasta jäähtymässä. Osan kynttilöiden sydänlangoista kiinnitin liimalla ja osan sulaneella soijavahalla. Kynttilän teko on todella kivaa, nopeaa ja helppoa, MUTTA siinä hommassa pitää olla tarkkana, ettei neste kuumene liikaa, sillä se on yksi sekuntti, jos katse on muualla ja lyö isot liekit.  Olen joitain vuosia sitten nähnyt valokuvan yhden nettitutun ihanan uudesta keittiöstä,,,ja pian sen jälkeen entisestä keittiöstä, kun kynttilämassa oli syttynyt palamaan ja sytyttänyt kauniin keittiön. :( Et sitä ei voi liikaa painottaa, että OLKAA VAROVAISIA! Muistakaa myös aina pitää kansi lähellä...ja sammutuspeitto.  Itse tein kerroskattilassa...alas vettä ja ylempään kerrokseen soijavahaa...ja kokoajan sekoittelin. Sitten kun massa oli sulanut niin samantien otin pois kuuman kattilan päältä...ja vasta sitten lisäsin värin ja tuoksut. Meni itsellä useampi vuosi ennenku uskalsin alkaa kokeilemaan, kun silmissä näkyi se musta palanut keittiö. Osan tein vanhassa hernekeitto purkissa...puristin sitä hiukan lyttyyn, niin oli siitä sitten helppo kaataa...mutta mokoma kesken kynttiläkeitosten heitin sen roskiin, kun meinasin lopettaa hommaan...ja sit teinkin loputkin massat kynttilöiksi, mut hyvin onnistu katilan siitä yläosastakin kaataa. Joka kerta pyykin kattilan pohjan tai hernaripurkin pohjan, ettei kynttilöihin vaan mene vettä.

1 kommentti:

  1. Paljon olet tehnyt kynttilöitä. Appelsiini on minun juttuni noissa hajustekynttilöissä.

    VastaaPoista