maanantai 2. tammikuuta 2017

Kynttilän jämistä

 Teinpäs kynttilän jämistä kynttilöitä. Ensimmisenä kippasin kaikki inhottavat öljykynttilät kattilaan ja tein ulkokynttilöitä. Neste oli aika kamalan näköistä....kun mustaa möhnää jämien reunoissa jne...mutta kynttilöinä niistä tuli ihan kivoja. :D Kaadoin vaan massan pienen siivilän läpi, niin irtomöhnät jäi siihen. Sitten sain jämiä, joissa oli iso tähtikynttilä...luulen, että se on sisäkäyttöön tehty kynttilä...joten sulatin sen erikseen...siitä tuli nuo vasemmassa seurassa olevat kellertävät kynttilät...ja sitten niisä vaiheessa, kun tein täytettä tulleisiin kokoihin, niin taas jäi ylimääräistä, niin kaadoin loput tuon keltaisen massan päälle. Ulkona poltan nämä, niin ei mitään väliä mille näyttää. Kotiäiti kun olen, niin tietäähän sen, että kiitollisena otin kynttilän jämiä vastaan. <3 Tuo ihan reunassa oleva kynttilä syntyi, kun otin kartion malliset kynttilät pois muoteistaan....mulla oli 2 kertakäyttömukia päällekkäin ja sinne väliin oli valunut monessa kynttilässä masaa...osa varmaan pohjassa olevan reiän kautta, jotka siis tein kovilla sydänlankaa varten.
 Yhdeltä ihanuudelta sain kilon valkoisia jämiä, ja voi kuinka ihanaa niitä oli näihin käyttää. :D Toimi todella hyvin. Ja oishan ne noinut värjätäkkin, mutta halusin kokeilla tälläsiä. Mutta oli kyllä hurjan ihania jämiä. <3 Kaikki kynttilän jämät menee uudelleen sulatettavaksi ja käyttöön. Huomasin vaan, ettei nämä mahdu olemaan pystyssä mun kynttilälaatikossa, joten nämä pitänee ensimmäisenä sulattaa. Nämä on ihan jämistä....sydänlangatkin aikasemmin sulatetuista pitkistä kynttilöistä. Ja nämä on kaikki tuoksuttomia...jos on tuoksua, niinkuin tuntu jossain, niin se on sit se värillinen kynttilä ollut. Muistelen, että vain tuosta purppuran, lilan, mikälie väristä tuli sulatettaessa vähän tuoksua.
 Sinivalkoinen kynttilä. Hiukan piti painella muottia ja vetää sydänlangasta, että sain muotista pois. Ensin piti siis saada siitä jalallisesta pois ja sit oikeasta muotista...molemmat samanlaisia kertakäyttömukia, mut kun sydämen kans ei mahtunut jalkaan sen "lasin" osuus. Olis voinut öljytä muotin, jos ois muistanut.
 Siniharmaa synttilä...tästä jäi kärki muottiin...et tämä ei ihan 100%:sti onnistunut, mut pieni veitsellä siistiminen ja musta tämä on ihan hyvä. :D
 Hah-haa...ei kannata muuten liian kuumana laittaa massaa muottiin....kertakäyttömukeihin. Harmi, kun en ottanut kuvaa alkuperäisestä...jouduin veitsellä neisteleen tuota alareunaa, kun se muotti oli vähän sulanut muodottomaksi. :D Mut sekin korjaantui aika helposti. En tiedä minne kärki jäi, vai oliko se vaan jotenkin valunut sinne "lasien" väliin...mut tässä ei ollut sellasta normikärkeä. Silti tosi siisti kärki. Ihanat värit. Tykkään! Tässä käytin yhtä limen väristä pitkää kynttilää. Ihanaa noi värillisetkin jämät tai pitkät kynttilät, joita en käytä...saa väriä helposti kynttilään. :D Vihree mun lemppariväri,
 Jouluista puna-valkoista....vaikka joulu menikin jo, mut ei haittaa. :D Olis tietty voinut joittaa tehdä näistäkin vähän epätasasempia...väreistä siis....et olis lisännyt massan edellisen päälle, kun massa olis ollut vain hiukan jäähtynyt...mut ei haittaa....tykkään näistäkin. Ja kiva, kun sit itselle jää jämiä, niin ne on värillisiä tällä tavalla.
 Toinenkin puna-valkoinen kynttilä. Ihan kiva on tämäkin. Paljon parempi, kuin ne jämäkasat. :D Vai mitä mieltä ootte? :D
 Jälleen puna-valkoista. Tökin hiukan puutikulla tuonne muotin kylkeen, mut ois voinut tökkiä enemmin ja tiuhempaan....ja ehkä hiukan aikasemmin jo.
 Sinivalkoista jälleen. :D En oo sininen ihminen, mutta itsenäisyyspäivänä ainakin on kiva polttaa sinivalkoisia kynttilöitä.
 Tää on joku purppura, lila...joku. Mut tässä muistelen, et tuli tuoksua vähän, kun sulatin kynttilän jämiä...jos en ihan väärin muista. Sydänlankoja varmaan saan vielä vähän lyhentää.
Tämä siis syntyi kaikkien näiden kartion mallisten kynttilöiden jämistä....sieltä muottien välistä olevasta massasta, tai siitä, kun jouduin vähän pohjaa vuolemaan jossain tms....mut ihan kiva toikin on. Muottiin kun mahtu vielä, niin sulatin punaista, niin kaadoin muotin täyteen...siitä toi hauska viiva. Ei kauheen fiksua vissiin kuvata punaista vasten, mutta mielummin punainen, kun sotkunen pöytä. :D Iso kiitos kaikille ihanuuksille, jotka ovat mulle kynttilän jämiä antaneet. Ootte piristäneet niillä PALJON päiviäni. <3 Edelleen otan mielelläni kynttilän jämiä vastaan. Ihanaa puuhaa...vaikka välillä hiukan sotkuista, niinkuin yksi jämien lahjoittaja sanoi, että hänkin joskus sulatellut jämiä, mutta oli niin sotkuista puuhaa, että päätti, ettei maksa vaivaa. No tulottomalle ne jämät on oikeesti oikeita aarteita. :D Sain antaa jouluna kynttilöitä muutamille läheisilleni lahjaksi. Oon saanut yllättää ihmisia antamalla sytykesipsejä tai sytykeruusuja yllärinä....jne. Esim. pojan työkaverille meni sytykesipsejä kokeiltavaksi. Naapuriin ja tyttären poikaystävän vanhemmille meni kokeiluun sytykeruusuja jne. En siis rahasta noilla jämillä, vaan teen niistä raukkaudella kynttilöitä yms ilahduttamaan itseä ja muita. Piti sanomani vielä....että tämä suorstaan plumpsahti pois muotista, kun tein sen käytettyyn muottiin. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti